Ingrediënten
- 300 g verse makreelfilets
- 250 g couscous
- 1 blokje groentebouillon
- 2 appels, geschild en in blokjes
- 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
- 1 el olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 tl chilivlokken
- 75 g rucola
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Breng 500 ml water aan de kook met het groentebouillon blokje en de kurkuma.
- Draai het vuur uit en voeg de couscous toe. Roer dit door met een vork en laat afgedekt staan.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de makreelfilets op de huidkant bijna helemaal gaar in circa 5 à 8 minuten. Draai ze dan nog even om en gaar helemaal.Snijd de filets in stukjes.
- Meng de appel, citroen, chilivlokken en rucola (houd een handje apart ter garnering) door de couscous en breng op smaak met zout en peper.
- Schep dan voorzichtig de stukjes makreel erdoor en serveer met extra rucola.
Tip
Ook lekker met gerookte makreel.
Makreel
Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /