Ingrediënten
- 400 g verse tonijn, aan een stuk
- 2 dikke plakken verse ananas (250 g)
- 1 vanillestokje
- sap van 1 limoen
- 1 rode peper zonder zaadjes, fijn gehakt
- 2 el verse koriander, gehakt
- 2 el bieslook, gehakt
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Leg het stuk tonijn 1 uur in de diepvries, zodat het steviger wordt. Snijd van de ananasplakken de schil en harde kern weg. Snijd de ananas in heel kleine stukjes. Snijd het vanillestokje open en schraap de zwarte zaadjes eruit.
- Klop in een kom het limoensap met rode peper, vanillezaadjes, koriander en bieslook tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de ananasstukjes erdoor en laat het geheel 1 uur staan.
- Snijd de tonijn direct uit de vriezer met een scherp (elektrisch) mes in flinterdunne plakken. Spreid de tonijn op borden uit en bestrijk ze met dressing van de ananas en schep de ananasstukjes in het midden. Maal er royaal zwarte peper boven.
Tip
Gebruik in plaats van een verse ananas koelverse ananasblokjes, maar snijd ze wel kleiner.
Wijntip
Heel spannend met de trendy Pinot Gris d’Alsace.
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"
Tonijn
Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.