Ingrediënten

  • 8 grote mul filets zonder graat
  • 1 pak Blue corn soft tortilla
  • 1 grote koolrabi
  • 1 sjalotje
  • groene kruiden naar keuze - bijvoorbeeld koriander, platte peterselie, dragon, kervel, bieslook, basilicum
  • groene jalapeño naar smaak 1 à 2 - met of zonder zaadlijsten
  • 2 limoenen
  • olijfolie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Schil de koolrabi en rasp of snijd hem in zo klein mogelijke blokjes.

  2. Snipper de sjalot, hak de groene kruiden fijn en meng hier de rasp en het sap van de limoen doorheen. Breng de salsa op smaak met zout, peper en olijfolie.

  3. Dep de filets van mul droog met keukenpapier en bak ze vervolgens op de huid rustig op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Als de vis bijna gaar is zet je het vuur uit en draai je de filets om.

  4. Breng de vis op smaak met zout en peper.

  5. Verwarm de tortilla’s kort in een koekenpan.

  6. Leg een tortilla op een bord, leg hier een filet op en garneer deze met de salsa.

 

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.