Ingrediënten

  • 4 haringen, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 1 lente-ui, in heel dunne reepjes gesneden
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 ml pekel van augurken
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el bieslook, heel fijn gesneden
  • 2 Amsterdamse uitjes, gehalveerd
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Leg de lente-ui in een bakje met ijskoud water (leg er eventueel een paar ijsblokjes in het water). Laat dit staan tot later gebruik.
  2. Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken.
  3. Verwarm ondertussen het pekel (van augurken) in een magnetron in een kom of in een steelpannetje.
  4. Knijp de gelatine uit en roer dit door de hete pekel.
  5. Schenk de pekel in de amuse glaasjes en laat dit in de koelkast opstijven.
  6. Roer de crème fraîche los met de bieslook en de zwarte peper.
  7. Schep vlak voor het serveren de stukjes haring op de jelly.
  8. Verdeel de crème fraîche over de haring.
  9. Haal een paar krullen lente-ui uit het ijswater en leg die op de crème fraîche.

  10. Leg op ieder amuse glaasje een half Amsterdams uitje.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.