Ingrediënten
- 500 g Hollandse Nieuwe
- 500 ml witte wijnazijn
- 50 g suiker
- 1 tl mosterdzaad
- 2 tl zwarte peperkorrels
- 3 laurierbladeren
- 3 kruidnagels
- 1 citroen, in schijfjes gesneden
- 1 rode ui, in schijfjes gesneden
- 1 teentje knoflook, gepeld
Bereiding
- Breng suiker, azijn en 250 ml water aan de kook. Voeg de laurierbladeren, kruidnagels, mosterdzaden en peperkorrels toe. Laat 5 minuten pruttelen en vervolgens afkoelen.
- Doe de Hollandse Nieuwe met de ui, de citroenschijfjes en knoflook als laagjes in een grote glazen pot en voeg het suiker-azijn mengsel toe. Sluit de pot goed af.
- De haring kan zo maximaal een maand lang in de koelkast worden bewaard.
Bron
www.patrickrosenthal.de
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.