Koude dagen, volle magen

Kaarsjes aan, op de bank onder een warm dekentje kruipen met een warme thee: de winter kan nu echt beginnen! Juist nu we grotendeels thuiszitten, is er niets lekkerder dan een gezellige en warme sfeer in huis. De donkere, koude dagen vragen om winterse gerechten. Gerechten die je warm houden in dit winterseizoen en een gevoel van blijdschap bieden. En natuurlijk hoort hier een hartverwarmende vis bij!

Op deze pagina inspireren wij je met heerlijke gerechten voor de koude dagen. Niets is fijner dan thuiskomen in een lekker warm huis met voedzame winterkost op tafel.

Surprise!

Pak jij ook graag uit met de feestdagen? Of beter gezegd inpakken? Serveer dan vispakketjes en pak lekker uit aan tafel. Een vispakket is een geschenk voor het hele gezin. Voor iedereen een eigen pakketje in de oven. In een handomdraai zet je een verrassende creatie op tafel. Heel simpel én het resultaat is verrukkelijk. Je kan er makkelijk je eigen draai aan geven en jouw favoriet smaak creëren. Wat dacht je van een filodeegpakketje met kabeljauw? Perfect voor de feestdagen!

 

 

BEKIJK ONZE recepten voor vispakketjes 

 

 

Vanavond is iedereen de chef

 

Met z’n allen aan een grote tafel en iedereen maakt en eet wat hij lekker vindt. Want met gourmetten is iedereen een chef. Maar wat zet je op tafel? Wij delen een aantal tips voor een onvergetelijke gourmetavond. Je kunt het zo fancy maken als je zelf wilt. Garnalen, visspiesjes en kabeljauw afgewisseld met coquilles en gemarineerde zalm. Bekijk eens onze lekkere gourmetrecepten voor meer inspiratie.

Vier gouden tips voor een succesvolle gourmetavond:

  1. Haal verse vis bij jouw viswinkel. Met vis kun je genoeg variëren, van stevige vissoorten tot schaal- en schelpdieren. Je hebt keuze uit diverse soorten vis: verse zalmfilet, kabeljauw, tonijnfilet, coquilles, garnalen en nog veel meer. Voor ieder wat wils.
  2. Smaakmakers mogen niet ontbreken. Sauzen voegen extra smaak toe voor een onmiskenbaar meerwaarde aan je vis. Je kunt jouw gourmetsausjes kant-en-klaar kopen, maar een zelfgemaakte ravigottesaus is ook zeker niet verkeerd.
  3. Serveer ook groenten en fruit. Maak je gourmetavond compleet met groenten- en fruithapjes om te bakken of als bijgerecht. Denk aan cherrytomaten, aardappelblokjes en spruitjes. Supergezond en superlekker te combineren met vis.
  4. Dek de gourmet-tafel extra feestelijk. Je bent goed voorbereid, de sausjes zijn gemaakt, de vis is gemarineerd, de gourmetplaat is uit de kast gehaald. Het is hoog tijd om het gourmetfeest compleet te maken met gezellige aankleding. Van een mooi gedekte tafel eten, smaakt alles nog beter.

HAPPY HOUR

Ben jij een professioneel in het mixen van cocktails en ben jij er dol op thuis te experimenteren met allerlei producten voor de lekkerste cocktail? Dan ben je vast bekend met de klassieke garnalencocktail. Vroeger stond hij vanzelfsprekend op het menu tijdens oma's kerstdiner. Let's mix things up. Letterlijk! Cocktailliefhebbers opgelet: durf jij te experimenteren met de smaak van sashimi en zeewier? Ga de uitdaging aan en geniet lekker thuis van je zelfgemaakte viscocktail of serveer deze tijdens de jaarwisseling!

*Kling, kling* Proost!

 

BEKIJK ONZE viscocktail recepten 

 

 

Ork ork ork, soep eet je met...

 

Vis! Komt dat even goed uit, het is nu perfect soepweer. Niks verwarmt hart, ziel en handen beter dan een lekker kommetje verse soep. Wij zijn er dol op: winterse vissoepen waar je het meteen warm van krijgt. De mogelijkheden en variaties zijn oneindig: denk bijvoorbeeld aan langoustineroomsoep met cognac en peterselie of courgettesoep met gerookte zalm. Soep kan altijd: om je maaltijd mee te beginnen, als tussendoortje of als lunch. Wij inspireren je graag met een heleboel verrukkelijke vissoepen om jezelf op te warmen tijdens de wintermaanden.

 

BEKIJK ONZE vissoep recepten