Ingrediënten
- 2 tonijnsteaks
- 3 el extra vergine olijfolie
- 250 g puylinzen, kant-en-klaar
- handvol basilicumblaadjes, gehakt
- handvol peterselie, gehakt
- 1 avocado, in plakjes
- 1½ el kappertjes
- 100 g zongedroogde tomaten, gehakt
- balsamicoazijn
Bereiding
- Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de tonijn 1½ minuut per kant voor medium, of 3 minuten voor gaar tonijnvlees. Laat de steaks dan rusten.
- Verwarm de linzen kort in een pannetje. Breek de tonijn in stukjes. Rangschik ze op borden met de linzen, kruiden, avocado, kappertjes en zongedroogde tomaten. Druppel er de rest van de olie plus wat balsamico over.
Bron
Kalender 2016 met Jamie Magazine
Tonijn
Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.