Ingrediënten
- 100 g Hollandse garnalen
- 6 eieren
- 75 ml melk
- 2 el (vloeibare) margarine
- 2 el bieslook, fijngeknipt
Bereiding
- Klop de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak.
- Verwarm de margarine in een pan met een dikke bodem en schenk het eimengsel erbij. Laat het ei al roerende stollen. Neem de pan van het vuur als het ei nog dik vloeibaar is en schep de garnalen en bieslook erdoor. Serveer in een warme schaal met vers geroosterd brood.
Tip
Dit gerecht is ook lekker met stukjes gerookte zalm, krab uit blik of surimi.
Wijntip
Voor een feestelijk ontbijt of brunch en altijd goed bij garnalen en krab: een droge, mild mousserende Crémant d'Alsace.
Bron
Kookboek 'Vis 2'
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.