Ingrediënten
- 4 zoute haringen
- 1 appel, in kleine blokjes
- 1 sjalotje, gesnipperd
- peper, versgemalen
- 1 avocado, in blokjes
- 2 el citroensap
- 3 el olie
- 1 mespunt mosterd
- 1 gekookte biet, in kleine blokjes
- 2 el verse peterselie, gehakt
- 4 pistoletjes
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Snijd de haringen in reepjes.
- Schep de haring, appel, sjalotje, peper, de helft van de rode biet, en avocado door elkaar. Meng citroensap met olie en mosterd en schep deze dressing door de haringsalade.
- Vul de broodjes met de salade, verdeel de rest van de blokjes rode biet erover en bestrooi ze met peterselie.
Wijntip
Lekker en apart met een glas Cap Classique brut, een droge, mousserende wijn uit Zuid-Afrika.
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.