Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 4 el bloem
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden (tijm, basilicum, oregano)
  • 3 vleestomaten
  • 25 g boter
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1½ dl sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel
  • peper en zout

Bereiding

Spoel de kabeljauw af onder koud stromend water en dep deze droog. Strooi de bloem op een bord en meng er peper, zout en Italiaanse keukenkruiden door. Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Haal de visfilets licht door de gekruide bloem en bak ze 3 minuten aan elke kant goudbruin. Leg de gebakken visfilets op een voorverwarmde schaal en dek ze af met aluminiumfolie. Pel de sjalotjes en snipper ze. Voeg de rest van de olie bij het bakvet. Fruit hierin de sjalotjes en de geperste teentjes knoflook. Schep de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het sinaasappelsap erdoor en laat de saus al roerend iets inkoken. Serveer de saus bij de gebakken kabeljauw en garneer met sinaasappelplakjes.

Lekker met gebakken aardappel.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.