Ingrediënten

  • 3 Hollandse nieuwe of zoute haringen
  • 12 sneetjes donker volkorenbrood
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap ½ citroen
  • 1 klein gekookt bietje
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • 50 g rucola
  • zout en versgemalen zwarte peper

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster.
  2. Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd 1 avocado in dunne plakken en sprenkel er wat citroensap over. Maak het bietje schoon en snijd het in heel dunne plakjes. Besprenkel ook de plakjes biet met wat citroensap. Prak de andere avocado in een diep bord fijn en meng het bieslook en 1 eetlepel citroensap erdoor. Breng vervolgens pittig op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de sneetjes brood met de avocadospread. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en rangschik de stukken haring, plakken avocado en biet op deze sneetjes. Leg op vier borden steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes met de avocadospread naar beneden. Snijd de clubsandwiches diagonaal door.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.