Ingrediënten
- 4 nieuwe haringen, schoongemaakt
- 4 Bao buns
- 1 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
- 3 el rode wijnazijn
- 4 el piccalilly
Bereiding
- Meng de rode ui met de rode wijnazijn in een kommetje en laat dit minimaal een half uur staan.
- Stoom de bao buns in een stoommand (of in een vergiet) kokend water. Ongeveer 3 tot 4 minuten.
- Snijdt de bao buns in. Niet helemaal doorsnijden.
- Bestrijk de onderkant met een eetlepel piccalilly.
-
Leg er 2 haringfilets op.
-
Haal een paar ringen rode ui uit het de azijn en leg die op de haringfilet.
-
Sluit het broodje en serveer direct.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.