Ingrediënten
- 8 grote coquilles in de schelp
- sap van 1 limoen
- enkele druppels citroensap
- 1 tl Dijonmosterd
- 2 el crème fraîche
- 30 g zalmeitjes
- 40 g frisée slamelange
- ½ bosje kervel
- 1 bakje shiso purper
- 1 snee oud witbrood, in kleine blokjes
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 140 graden. Verdeel de blokjes witbrood over een bakplaat, besprenkel met een eetlepel olijfolie en bestrooi met zeezout en peper. Bak de croutons in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig.
- Steek de schelpen open en haal de coquilles eruit. Spoel ze schoon en leg ze op een schone theedoek in de koelkast. Meng het limoensap met wat druppels citroensap en de mosterd. Strooi wat zout en peper in een lage schaal en druppel hier de helft van de dressing overheen. Snijd de coquilles horizontaal in dunne plakjes en leg ze in de schaal op de dressing. Verdeel er de rest van de dressing overheen en laat het geheel een half uur in de koelkast marineren.
- Leg op ieder bord met behulp van een garneerring dakpansgewijs de gemarineerde plakjes coquille. Leg daarbovenop een schep crème fraîche met kaviaar. Verdeel er de sla omheen en besprenkel de slablaadjes met de olijfolie. Garneer het geheel met een pluk kervel, shiso purper en de minicroutons.
Tip
Dit recept staat of valt bij de kwaliteit van de ingrediënten. Vertel bij aankoop aan de visboer dat je het rauw gaat eten en dus kraakverse vis of coquilles wilt. Sashimi-kwaliteit staat er dan vaak op de kaartjes.
Coquille / St. Jacobsschelp
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
83 kcal/347 kj
- Vetten:
-
0.72 g.
- Eiwitten:
-
16.20 g.
Fruits de mer
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /