Ingrediënten

  • 12 coquilles
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 g doperwten
  • wasabimayonaise
  • norichips
  • peper en zout

Bereiding

  1. Fruit de sjalot in een eetlepel olijfolie en voeg zodra de sjalot glazig is de doperwten toe. Bak de doperwten vier minuten mee tot ze gaar zijn. Bestrooi met peper en zout en houd warm.
  2. Verwarm een grillpan op hoog vuur, bestrijk de coquilles met olijfolie, bestrooi beide kanten met peper en zout en bak ze twee minuten op de ene kant en nog een minuut op de andere kant.
  3. Schep wat van het doperwtenmengsel op een bord, leg de coquilles erop en schep er een toefje wasabimayonaise op. Garneer met de norichips.

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.