Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 4 sneetjes bruinbrood, zonder korst
- 2 bosuitjes
- 2 eieren
- 4 el crème fraîche of kookroom
- peper, versgemalen
- mespuntje kerriepoeder
- 75 g belegen kaas, geraspt
- 100 g kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren
- 2 el citroensap
- 4 muffin- of quichevormpjes Ø 10-12 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes brood iets uit of druk ze platter. Bestrijk ze aan één kant met de knoflookolie.
- Bekleed de vormpjes met het brood met de oliekant tegen de vorm. Snijd de bosuitjes fijn en houd het loof apart. Kluts de eieren met crème fraîche, peper, kerriepoeder, kaas en bosui. Schenk dit mengsel in de broodvormpjes en leg de tomaatjes erin.
- Zet de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en gaar zijn. Besprenkel de garnalen met citroensap. Haal de taartjes als ze iets afgekoeld zijn uit de vormpjes en zet ze op vier borden. Verdeel de garnalen erover en bestrooi ze met het groen van de bosui.
Lekker met veldsla of fijne bladsla.
Wijntip
Het gerecht is romig en fris en daarbij past een ronde, fruitige Pinot Blanc d'Alsace.
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.