Ingrediënten

  • 4 stukken tonijnfilet à 125 g
  • ½ sinaasappel
  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 venkelknol
  • 75 g rucola
  • 2 el zwarte olijven zonder pit
  • 25 g pijnboompitten

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp een halve eetlepel oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Roer de geraspte schil met 1 eetlepel olijfolie en ½ eetlepel balsamicoazijn door elkaar en bestrijk de tonijnsteaks met dit mengsel. Laat de steaks zo 5 minuten liggen.
  2. Maak de venkel schoon en snijd de knol in vieren. Schaaf de kwarten (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Klop in een kom het sinaasappelsap met ½ eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Schep de venkel erdoor en laat de salade 5 minuten staan.
  3. Bak de tonijnsteaks in een grillpan of droge koekenpan in 6-8 minuten mooi bruin en van binnen rosé, keer ze halverwege.
  4. Snijd de olijven in vieren. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schep de rucola, olijven en pijnboompitten luchtig door de venkel en verdeel de salade over vier borden. Leg de tonijnsteaks erop.

Lekker met focaccia.

Tip

Vervang de venkel door courgette of komkommer.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.