Ingrediënten

  • 600 g tongfilet
  • 300 g prei
  • 1 bosuitje
  • 4 gedroogde abrikoosjes
  • 150 g verse roomkaas
  • 1 el fijngehakte basilicum
  • 1½ dl droge witte wijn
  • 4 el crème fraîche
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er een ketel kokend water over. Laat de prei uitlekken.
  2. Snijd het bosuitje in ringetjes en de abrikoosjes in kleine stukjes. Meng in een kom de verse roomkaas met de uienringetjes, abrikoosjes, basilicum en zout en peper naar smaak.
  3. Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze droog. Wrijf de tongfilets in met zout en peper en bestrijk de velkant met het roomkaasmengsel en rol ze op. Steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.
  4. Verdeel de prei over vier kleine ingevette ovenschaaltjes en zet de tongrolletjes erop. Schenk de wijn over de prei. Schep op elk rolletje een beetje crème fraîche en strooi de Parmezaanse kaas erover.
  5. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de tong in 10-15 minuten gaar worden en iets bruin kleuren.

Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

Tip

Recept gemaakt of heb je een variatietip? Deel jouw foto met ons op Facebook o.v.v. #tong

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.