Ingrediënten

  • 1,5 kg mosselen per persoon, schoongemaakt en gespoeld
  • 2 stengels groene selderij, fijngesneden
  • 130 g ui, fijngesneden
  • 10 g knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 laurierblad
  • enkele takjes citroentijm
  • enkele blaadjes lavas
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml Noilly Prat
  • 80 g boter
  • 100 g room
  • citroensap, enkele druppels
  • 1 tl citroenzeste
  • enkele jonge lavasscheutjes
  • enkele draaien peper van de molen

Bereiding

  1. Breng de mosselen aan de kook met de selderij, de ui, knoflook, het laurierblad, peper, citroentijm en de lavasblaadjes, de witte wijn en de Noilly Prat.
  2. Eenmaal aan de kook, schud de mosselen goed op. Breng nogmaals aan de kook, schud nogmaals op en voeg 50 gram boter toe.
  3. Sluit de pot af met een deksel en laat 2 minuten staan.
  4. Giet de jus van de mosselen door een zeef en breng dit vocht aan de kook met de room gedurende 2 minuten.
  5. Mix de andere 30 gram boter in de mosseljus met een staafmixer.
  6. Voeg het citroensap en de citroenzeste toe.
  7. Giet de jus over de gekookte mosselen en werk af met jonge lavasscheutjes. Serveer.

    

 

Bron
www.blendbrothers.nl

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.