Ingrediënten
- 400 g zwaardvis
- 3 el viskruiden
- versgemalen peper
- bloem
- zonnebloem olie
- 4 el halfvolle mayonaise
- 3 el yoghurt
- bosje verse dille
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 el honing
Bereiding
- Snijd de zwaardvis in lange repen van 1 cm breed en maximaal 5 cm lang, kruid ze met de viskruiden en versgemalen peper. Wentel ze door de bloem.
- Bak de visreepjes in een koekenpan in wat olie gedurende 6 minuten al omscheppend gaar. Houd ze warm in een voorverwarmde oven van 100°C.
- Maak intussen de romige dillesaus. Hak de dille fijn en meng hiervan 2 eetlepels door de overige ingrediënten voor de saus. Maak eventueel verder op smaak met versgemalen peper en zout.
- Serveer de gebakken zwaardvis met de saus apart.
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Zwaardvis
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
119 kcal/498 kj
- Vetten:
-
4.50 g.
- Eiwitten:
-
19.50 g.