Ingrediënten

  • 1 gele biet
  • 1 rode biet
  • 1 witte biet
  • 1 chioggia biet
  • 1 bakje zeekraal á 100 g
  • 1 bakje Hollandse garnaal á 100 g
  • 1 el geschaafde amandelen
  • 1 el mierikswortel saus
  • 3 el zure room
  • 1 el honing
  • 1 el witte balsamico azijn
  • 3 blaadjes laurier

Bereiding

  1. Bieten koken en snijden. Kook de gele, rode en witte biet ongeschild in kokend water met zout en laurier tot ze beetgaar zijn. Kook de rode biet even in een andere pan om kleur doorloop te voorkomen. Dit alles mag ver van tevoren want de bieten mogen goed afgekoeld zijn.Schil de afgekoelde bieten en snijd ze in dunne partjes. Schil de chioggia biet en schaaf deze rauw in dunne plakjes.
  2. Amandelen roosteren. Rooster de amandelen in een droge pan met alleen wat zout.
  3. Dressing maken. Meng de zure room, mierikswortel, azijn en honing voor de dressing.
  4. Zeekraal roosteren. Bak als laatste de zeekraal even kort aan in een koekenpan met wat olie.
  5. Opmaken. Verdeel de partjes biet over het bord. Doe met een lepel de dressing over de biet. Verdeel de zeekraal, Hollandse garnalen en amandelen eroverheen. Maak af met mooie uitgestoken chioggia bieten rondjes.
Bron
Hugo Kennis

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.