Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets met huid (ca. 150 g per stuk)
- zwarte peper, versgemalen
- zeezout, gemalen
- 2 el olijfolie
- 2 el grove mosterd
- 2 el citroensap
- 1 el verse dille, gehakt
- 1 el bruine basterdsuiker
- enkele takjes trostomaten, tomaten ingekruist
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker. Bestrijk de vis licht met dit mengsel.
- Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.
Wijntip
Het zuur van de mosterd, het groen van de kruiden en het zoet van de suiker vragen een droge witte wijn met zachte tonen van rijp fruit. Denk hierbij aan een Sauvignon Blanc.
Bron
Kookboek 'Vis 2'
Zeebaars
Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
120 kcal/503 kj
- Vetten:
-
2.80 g.
- Eiwitten:
-
23.50 g.