Ingrediënten

  • 200 g verse zalmfilet
  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 150 g gorgonzola, op kamertemperatuur
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 4-5 el olijfolie extra vierge met kruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met gorgonzola en leg de plakjes zalm erop. Strooi zout en peper over de zalm en verdeel de bosuitjes erover. Besprenkel het geheel kruidenolie erover.
  3. Bak de taartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze lauwwarm.
Bron
Kookboek 'Vis 2'

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.