Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet
  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 bakje Maza hoemoes koriander-limoen
  • 2 courgettes
  • optioneel: geraspte wortel
  • 1 el kappertjes
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 1 limoen
  • 2 takjes verse koriander
  • peper en zout

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil, snijd en kook de kruimige aardappels totdat ze gaar zijn. Giet de aardappels af en laat ze uitdampen.
  2. Stamp ze fijn en voeg, op een eetlepel na, het hele bakje hoemoes koriander-limoen toe. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
  3. Neem een ruime ovenschaal en bedek de bodem met de aardappelpuree en leg de stukken zalmfilet erbovenop.
  4. Snijd de courgette met een kaasschaaf in lange plakken, rol ze op en druk ze zachtjes tussen de zalmfilets in de puree. Vul ze eventueel nog met wat geraspte wortel voor wat extra kleur.
  5. Garneer met een handje vol kappertjes en royaal met de geraspte oude kaas.
  6. Plaats de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Serveer de ovenschotel met verse koriander, partjes limoen en nog een beetje extra hoemoes apart in een schaaltje voor de liefhebber.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.