Ingrediënten

  • 4 mootjes zalm à 120 g
  • 12 honingtomaatjes
  • 8 kumquats
  • 20 goji besjes, geweld
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 12 reepjes gegrilde paprika zonder vel
  • 4 dadels
  • 12 saffraan draadjes
  • 4 el bruschetta kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 Spaanse peper, naar smaak
  • knoflook geperst
  • sinaasappel rasp
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Ontvel de honingtomaatjes en snijd in vieren.
  3. Halveer de kumquats en blancheer de courgette bolletjes.
  4. Snijd de dadels in vieren en de Spaanse peper in ringetjes (zonder zaadjes).
  5. Leg 4 dubbele vellen keukenpapier op je werkblad. Druppel hier in het midden wat olijfolie op. Verdeel de mootjes zalm hierop.
  6. Vervolgens de andere ingrediënten erover verdelen en voeg een beetje knoflook, olie, peper en zout toe en bestrooi met bruschetta kruiden.
  7. Vouw het papier nu in punten naar boven en giet een scheut witte wijn in ieder pakketje.
  8. Knoop dicht met touw tot mooie cadeautjes. Plaats ze voor 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.