Ingrediënten
- 400 g verse zalmfilet
- Umami-soja-saus
- knoflookteentjes
- 4 el sesamzaadjes
- 1 rode ui
Bereiding
- Rooster de sesamzaadjes op laag vuur in een pannetje.
- Snijd de rode ui zeer fijn. Snijd de zalmfilet in 4 gelijke stukken. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumpapier van 20 x 30 cm. Verdeel de blokjes rode ui over de zalm.
- Pers de verse teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de Umami-soja-saus erover. Garneer met de licht aangebakken sesamzaadjes.
- Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht. Leg nu de pakketjes op een bakplaat en verwarm deze 10 minuten op 180°C.
Lekker met broccoli of worteltjes en een schepje aardappelpuree.
Tips
- Je kan het zalmpakketje ook minder lang in de oven doen, mocht je de zalm iets rauwer willen.
- Benodigdheden: aluminiumfolie en een ovenschaal.
Bron
Umami-soja-saus
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.