Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- zout en peper, versgemalen
- 1/2 visbouillontablet
- 4 stukken verse zalmfilet van 150 g
- 2 el fijngeknipte verse basilicum
- 1/8 l slagroom
- 2 eieren
- 100 g magor
- 50 g geraspte oude kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de asperges en snijd de uiteinden er zodanig af dat alle asperges ca. 12 cm lang zijn
- Kook de asperges in ruim water in ca. 20 minuten beetgaar.
- Laat de asperges in een vergiet uitlekken en vang 1/2 dl vocht op. Los de 1/2 visbouillontablet in dit vocht op en roer er 1 dl room bij. Schenk dit in een rechthoekige lage ovenschaal.
- Leg de stukken zalm er naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi de zalm met peper en zout en de basilicum.
- Verdeel de asperges in 4 porties en leg ze met de kopjes naar 1 kant, op de zalmfilets.
- Klop de eieren los met de magor, de rest van de room en zout en peper. Schep dit mengsel op de asperges en strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal 30 minuten in de oven.
Serveertip
Heerlijk met gebakken krielaardappeltjes
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.