Ingrediënten
- 4 stukken zalmfilet (à 125 g)
- 2 el citroensap
- 750 g broccoli
- 100 ml halfvolle melk
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 bosuitje (ringetjes)
- 2 el neutrale olie
Bereiding
- Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en citroensap en laat ze zo 10 minuten liggen.
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronken in plakjes. Kook de broccoli in ruim water met zout in 4-6 minuten gaar. Giet af en pureer de broccoli met de melk in de keukenmachine of blender tot een fijne puree.
- Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes tot het gaat geuren. Roer de broccolipuree erdoor en warm de puree goed door tot hij iets dikker wordt. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de bosui erdoor.
- Dep de zalmfilets goed droog en bestrijk ze dun met olie. Bak de filets in een hete koekenpan met antiaanbaklaag zonder extra olie in 6-8 minuten mooi bruin, de filets mogen van binnen nog rosé zijn. Schep de broccolipuree op vier warme borden en leg de zalmfilets erop.
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.