Ingrediënten
- 4 zoute haringen, in brede repen
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 100 ml witte wijnazijn
- 4 bruine bollen. opengesneden
- ½ fles kerriesaus met ananas
- 40 g veldsla
- 75 g wortelreepjes
- ½ komkommer, in blokjes
Bereiding
- Marineer de uienringen 1-2 uur in een schaaltje met azijn tot ze mooi roze en zacht zijn. Laat daarna in een zeef uitlekken.
- Bestrijk de broodjes royaal met de kerriesaus en leg elke onderkant op een bord. Verdeel de veldsla en wortelreepjes erover en maak hierop een bergje van komkommer. Leg de repen haring op de komkommer. Schep er nog een lepeltje kerriesaus op en verdeel de uiringen erover. Zet de bovenkant van de broodje erop.
Lekker met frieten en geef de rest van de kerriesaus erbij om te dippen.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.