Ingrediënten
- 4 haringen
- 4 tomaten
- 1 ui
- 1 bosje koriander
- 1 limoen
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 200 g crème fraîche
- 8 kleine maistortilla’s
- peper en zout
Bereiding:
- Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes.
- Snipper de ui, hak de helft van het bosje koriander fijn en pers het sap uit de limoen.
- Meng de ui, koriander en limoensap door de tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
- Maal in de blender de knoflook en de rode peper (eventueel zaadjes verwijderd) fijn.
- Voeg de paprikapoeder en crème fraîche samen met wat zout toe en draai tot een gladde crème.
- Verhit de grillpan op hoog vuur. Gril hierop de haringen aan 1 kant tot er grillstrepen ontstaan.
- Bak de tortilla’s in een droge hete koekenpan totdat ze iets verkleuren. Dit duurt ongeveer 1 minuut per kant. Houd ze warm in een schone droge theedoek.
- Neem een tortilla en schep er een lepel crème in. Leg daar een haring op en een lepel van de tomatensalsa.
-
Maak af met wat verse koriander.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.