Ingrediënten
- 4 bospeentjes
- 1 venkel
- 1 prei
- verse rozemarijn en tijm
- 400 g zalmfilet
- peper en zout
- 0,25 dl witte wijn
- 1 citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Was en schrap de peentjes en snijd in dunne reepjes. Was vervolgens de venkel en verwijder de stelen en het hart. Bewaar het groene loof en snijd in dunne reepjes.
- Haal de groene bovenkant van de prei en snijd het wit in dunne ringen spoel af in een vergiet. Hak de rozemarijn fijn en snijd de zalm in 4 stukken.
- Leg in het midden van elk vel bakpapier of aluminiumfolie een deel van de groenten en daar bovenop een stuk zalm. Bestrooi met peper, zout, het venkelloof en de kruiden. Sprenkel wat wijn over elk vispakketje. Leg een schijfje citroen op elke zalmfilet.
- Vouw het bakpapier dicht: pak twee zijkanten op, vouw deze tegen elkaar aan en rol op. Vouw de open kanten naar binnen en rol op of bind de open kanten dicht met een touwtje. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schep de pakketjes voorzichtig met een spatel van de bakplaat op de borden. Serveer ze ingepakt in het papier.
Lekker met tagliatelle met pesto erbij en een tomatensalade.
Tip
Gebruik 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie.
Bron
Verse Oogst
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.