Ingrediënten

  • 1 gestoomde/gerookte makreel van 400 g
  • 1 komkommer
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 3 el tahin
  • 1 volle tl paprikapoeder
  • 15 g platte peterselie, grof gehakt
  • 1 klein Turkse brood (pide)
  • 1 bosuitje, in dunne ringen
  • 8 kerstomaatjes, gehalveerd

Bereiding

  1. Verwijder het vel van de makreel en neem het visvlees van de graten. Verdeel de filets in grove stukken.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in boogjes en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  3. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de tahin, paprikapoeder en wat zout en peper. Roer de helft van de peterselie erdoor.
  4. Snijd het brood overlangs open. Leg de onderkant op een platte schaal en bestrijk het snijvlak royaal met de yoghurtspread. Bestrijk het snijvlak van de bovenkant van het brood wat dunner met de yoghurtspread. Verdeel de komkommer en makreel over de onderkant en leg de tomaatjes ertussen. Strooi de bosui en de rest van de peterselie erover. Leg de bovenkant van het brood erop en druk het geheel iets aan.
  5. Snijd het brood aan tafel in punten.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/