Ingrediënten

  • 4 grote of 8 kleine moten zalm, met of zonder vel naar smaak
  • 400 g pasta, bijvoorbeeld: penne, fusilli of macaroni
  • 4 el boter
  • 90 g gedroogde tomaten op olie, grof gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 200 g crème fraîche
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tablet visbouillon
  • verse basilicum
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water met flink wat zout aan de kook.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking net aan gaar.
  3. Verhit de boter in een grote hapjespan en wacht tot het schuim wegtrekt. Bak de moten zalm kort aan op hoog vuur, ze hoeven niet helemaal gaar te zijn. Ze garen later nog door in de saus.
  4. Haal de zalm uit de pan, leg hem even op een bord en zet het vuur laag.
  5. Doe de gedroogde tomaten in de pan en pers de knoflook erover. Laat dit op laag vuur 3-4 minuten bakken.
  6. Voeg de crème fraîche, de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden en het tablet visbouillon toe. Roer regelmatig tot er een romige saus ontstaat. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Leg de moten zalm terug in de saus en laat ze warm en gaar worden. Meng voorzichtig de pasta met de saus.
  8. Schep de pasta in borden, verdeel de zalmmoten over de borden en strooi er basilicum over. Serveer direct.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.