Ingrediënten

  • 20 dubbele verse ansjovisfilets
  • 4 tortilla’s, middelgroot
  • 4 uien
  • 4 el verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250°C. Snijd de uien in halve en fijne ringen. Hak de rozemarijn fijn. Meng de olie met de geperste knoflook, zout en peper. Bestrijk de tortilla’s met dit oliemengsel.
  2. Gaar de uien met de fijngehakte rozemarijn, 4 minuten in de magnetron. Leg de uien met rozemarijn op de met olie bestreken tortilla’s Verdeel de ansjovisfilets over de tortilla’s.
  3. Bak de tortilla’s in een goed voorverwarmde oven op een bakblik met gaatjesbodem circa 5 tot 7 minuten tot de randen goudbruin zijn.
  4. Knip de tortilla’s in stukken en garneer met geschaafde Parmezaanse kaas.

Ansjovis

Ansjovis is is een straalvinnige vis uit de familie van de ansjovissen (Engraulidae), een familie die 139 soorten telt. Het is een vis met een dominante zoutige smaak die veel in pizza's en pastasauzen wordt gebruikt.

Alles over Ansjovis

Ansjovis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
102 kcal
/
427 kj
Vetten:
2.30 g.
Eiwitten:
20.10 g.