Ingrediënten
- 250 g tonijnfilet (stuk, sushi-kwaliteit)
- 2 el pijnboompitten
- 75 g rucola
- 1 teen knoflook
- 8-9 el olijfolie extra vierge
- 50 g Parmezaanse kaas, stukjes
Bereiding
- Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te snijden.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en schud ze op een bord. Pureer met de staafmixer de helft van de pijnboompitten met 50 g rucola, de knoflook en 6 el olijfolie. Rasp 2 el van de Parmezaanse kaas en meng met peper naar smaak door de pesto.
- Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de tonijn. Leg ze op 4 borden en laat de tonijn voor de beste smaak op kamertemperatuur komen.
- Maak de carpaccio af met de rest van de rucola, kleine dotjes rucolapesto, de resterende pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas. Besprenkel de borden met de rest van de olijfolie en bestrooi met peper naar smaak.
Tip
Heb je weinig tijd? Koop verse tonijncarpaccio bij de visspeciaalzaak of op de markt.
Wijntip
Het is heel feestelijk en lekker om bij de fijne smaak van de rauwe tonijn en het frisse van de rucolapesto een bruisende Crémant d'Alsace te schenken.
Tonijn
Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.