Ingrediënten
- 4 grote, enkele van ca. 150 g elk, of 8 kleine tongfilets van ca. 75 g elk
- 4 takjes peterselie, fijngehakt
- 3 el rozen harissa
- 600 g gewassen babyspinazie
- 50 g boter
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
-
Leg de tongfilets met de huid naar boven op een plank. Bestrijk ze dun met rozen harissa en bestrooi met een beetje peterselie. Rol ze niet al te strak op en prik de tongrollen vast met cocktailprikkers. Leg ze in de mand van de stoompan.
-
Giet een laag water in de pan. Zet de stoommand met de tongrollen erop. Dek de pan af met het deksel. Breng het water aan de kook op hoog vuur en stoom de tongrollen gaar: grote in 6 à 7 minuten; kleine in 4 à 5 minuten.
-
Verwarm ondertussen in de wok een scheutje olijfolie op hoog vuur. Doe ¼ van de spinazie in de wok en roerbak 1 minuutje tot de spinazie is geslonken. Herhaal dit tot alle spinazie is geslonken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
-
Smelt de boter zonder deze te laten verkleuren en roer de rest van de rozen harissa erdoorheen.
-
Leg de spinazie in het midden van 4 borden. Leg de tongrollen erop. Schep er een lepeltje rozen harissaboter over en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de rest van de rozen harissaboter er apart bij.
Lekker met krielaardappeltjes, aardappelpuree of couscous.
Tip
Rozen harissa is ook heerlijk om aan andere visgerechten en groenten toe te voegen of erbij te eten. Een potje komt dus makkelijk op!
Tong
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.