Ingrediënten
- 12 gamba's
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el (roerbak) olie
- ¾ el currypasta of kerriepoeder
- 1 blikje tomaatstukjes (400 gram)
- 2 dl kokosmelk (uit blik)
- zout en peper, versgemalen
Bereiding
- Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en verwijder het zwarte rugadertje.
- Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.
- Verhit de olie in een wok en bak de garnalen op matig hoog vuur in ongeveer 2 minuten gaar. Schep ze op een bord.
- Fruit de ui, knoflook en kerrie zachtjes in het bakvet.
- Bak de tomaatstukjes met vocht 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel in ongeveer 5 minuten zachtjes in tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de garnalen door de curry en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.
Lekker met (basmati)rijst en verse korianderblaadjes.
Gamba (tijgergarnaal)
De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/439 kj
- Vetten:
-
1.72 g.
- Eiwitten:
-
20.14 g.