Ingrediënten
- 2 blikjes sockey zalm of roze zalm (à ca. 200 g)
- 1 rode peper
- 1 ei
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- sap en rasp van 1 limoen
- 3 el gemalen kokos
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 2 el verse koriander, fijngesneden
- 3 el (rijst)olie
- 4 el halfvette mayonaise
- mespuntje mosterd
Bereiding
- Laat de zalm in een zeef goed uitlekken.
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de helft van de peper in flinterdunne ringetjes en hak de rest van de rode peper heel fijn. Houd de ringetjes apart voor de garnering.
- Pureer de zalm in de keukenmachine en meng het ei, de geraspte gember, fijngehakte rode peper, 1 theelepel limoenrasp en 1 theelepel zout erdoor. Roer vervolgens de kokos, bosui en koriander erdoor en vorm van dit mengsel 12 kleine burgertjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de zalmkoekjes op hoog vuur in 4 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege met een spatel. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Meng de mayonaise met 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel limoenrasp.
- Leg de zalmkoekjes op een schaal en schep er een toefje mayonaise op. Garneer met rode peperringetjes, korianderblaadjes en limoenrasp.
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.