Ingrediënten
- 4 tongscharfilets
- tempurabeslag
- 4 pruimtomaten
- 2 el olijfolie
- 4 blaadjes basilicum
- 1 augurkje
- 1 el kappertjes
- ½ sjalot
- ½ el sesamolie
- ½ eetlepel maïsolie
- ½ eetlepel sojasaus
- ½ limoen, sap
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de basilicum, augurk en sjalot fijn. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de olijfolie, peper en zout, basilicum, augurkje, kappertjes en sjalotje.
- Meng de sesam- en maïsolie met de sojasaus en het limoensap tot vinaigrette.
- Volg de instructies van het tempurabeslag op de verpakking.
- Snijd de tongscharfilets in stukjes, wentel ze in het beslag en frituur deze.
-
Leg de tomaatsalsa op een bordje. Leg daarop de tempura van tongschar. Druppel de vinaigrette tussen de verschillende stukken
Tongschar
Ondanks zijn naam is de tongschar geen familie van de tong maar behoort de tongschar tot de scholachtigen. De vis wordt ook wel neustong genoemd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
89 kcal/325 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
16.70 g.