Ingrediënten

  • 500 g (diepvries) tonijnsteaks, ontdooid
  • 2 el sojasaus
  • sap van limoen
  • 1 tl sesamolie
  • sesamzaadjes (zwart en wit, met wasabi en met knoflook door elkaar gemengd
  • zwarte peper
  • schaaltje met olijfolie en een kwastje
  • 2 tl sishimi tagarrashi (Japans 7 kruidenmix) (by Jonnie Boer)
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 2 el gesneden koriander
  • 2 lente-ui (diagonaal in ringetjes gesneden)
  • 4 kleine bolletjes wasabi (Japanse, groene mierikswortel)
  • 1 potje gemarineerde gember
  • 1 bakje wakamé

Bereiding

  1. Ontdooi de tonijn ruim van tevoren in de koelkast.
  2. Meng de sojasaus, het limoensap en de sesamolie. Giet over de tonijn en laat een kwartiertje marineren.
  3. Kruid de gemarineerde tonijnsteaks met peper, sishimi tagarrashi en knoflook en wentel ze door de gemengde sesamzaadjes.
  4. Verhit de grillpan totdat deze begint te walmen en bestrijk met 1 el gewone olijfolie. Rooster de tonijn kort, 30 seconden per kant. Neem de tonijn uit de pan en laat hem rusten onder aluminiumfolie. Snijd in dunne plakjes van ca. 1/2 cm en dresseer op bordjes. Serveer met verse koriander, fijngesneden lente-ui, wakamé, gemarineerde gember en de overgebleven sojasaus in aparte schaaltjes met hierin een klein bolletje wasabi.

 

Bron
Anova Seafood (www.anovaseafood.nl)

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.