Ingrediënten

  • 2 haringen
  • uienchutney, 2 rode uien in ringen, 20 gr suiker, 30 ml rode wijn, 30 ml rode wijnazijn, scheutje olijfolie
  • ¼ appel
  • 1 tl dille
  • 1 zakje rucola
  • zakje groentechips

Bereiding

  1. Maak eerst een tartaar door de haring en appel in kleine blokjes te snijden.
  2. Snijd de dille in kleine stukjes.
  3. Doe de blokjes appel bij de blokjes haring en meng hier de dille doorheen (ga daarbij op je smaak af). Je tartaar is klaar voor gebruik!
  4. Tijd om het gerecht op te maken: pak een kommetje of serveerbakje en leg op de bodem eerst wat rucola. Schep de tartaar in het kommetje/bakje, zodat je de rucola niet meer ziet.
  5. Schep een klein beetje uienchutney over de tartaar.
  6. Doe tot slot ook nog wat verkruimelde groentechips on top, zo maak je deze heerlijke haringtartaar helemaal af!

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.