Ingrediënten
- 2 haringen
- uienchutney, 2 rode uien in ringen, 20 gr suiker, 30 ml rode wijn, 30 ml rode wijnazijn, scheutje olijfolie
- ¼ appel
- 1 tl dille
- 1 zakje rucola
- zakje groentechips
Bereiding
- Maak eerst een tartaar door de haring en appel in kleine blokjes te snijden.
- Snijd de dille in kleine stukjes.
- Doe de blokjes appel bij de blokjes haring en meng hier de dille doorheen (ga daarbij op je smaak af). Je tartaar is klaar voor gebruik!
- Tijd om het gerecht op te maken: pak een kommetje of serveerbakje en leg op de bodem eerst wat rucola. Schep de tartaar in het kommetje/bakje, zodat je de rucola niet meer ziet.
- Schep een klein beetje uienchutney over de tartaar.
- Doe tot slot ook nog wat verkruimelde groentechips on top, zo maak je deze heerlijke haringtartaar helemaal af!
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Haring
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.