Ingrediënten
- 700 g witvis, in repen gesneden
- 12 maistortilla’s
- 2 el cajunkruiden, zonder zout
- 150 g sperziebonen, in kleine stukjes gesneden
- 1 komkommer, in kleine stukjes gesneden
- 100 g wortelreepjes
- 1 krop botersla
- schijfjes limoen om mee te serveren
- 1 el olie of 1 el boter
- peper en zout
- Voor de sriracha mayonaise:
- 4 el mayonaise
- 1 el limoensap
- 2 el sriracha
- Bak de tortilla’s in een droge koekenpan tot er blazen ontstaan. Zet weg tot later gebruik.
- Meng de mayonaise met het limoensap en de sriracha tot een egaal mengsel.
- Bestrooi de vis met de cajunkruiden en wat peper en zout. Verhit de olie of boter in een koekenpan en bak de vis in een paar minuten gaar.
- Beleg de tortilla’s met blaadjes sla, sperziebonen, komkommer en wortelreepjes. Leg de vis erop en vouw de tortilla dubbel.
- Leg de taco’s op een grote plank en serveer met de sriracha mayonaise.
Kabeljauw
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.
Koolvis
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
80 kcal/333 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
17.20 g.
Schelvis
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/334 kj
- Vetten:
-
0.30 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.
Wijting
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.
Zeeduivel
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.