Ingrediënten

  • 4 haringen
  • 1 rijpe avocado
  • 3 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • sap ½ citroen
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 4 kleine soft-taco’s (of tortilla’s)
  • 3 el olijfolie
  • 3 el zure room
  • 75 g waterkers of veldsla
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de haringen in brede repen. Prak de helft van de avocadoblokjes fijn en voeg de zure room, 1 eetlepel citroensap en de helft van de tomaat, bosui en koriander toe en roer het geheel goed doorelkaar. Strooi er zout en versgemalen zwarte peper naar smaak overheen.
  2. Bestrijk de taco’s dun met 1 eetlepel olijfolie en bak ze knapperig bruin in een koekenpan. Leg de taco’s op vier borden en strijk het avocadomengsel erover uit.
  3. Meng de waterkers of veldsla met de rest van de avocado, tomaat, bosui, koriander, olijfolie en ½ eetlepel citroensap tot een salade. Verdeel de salade en de haring over de taco’s. Sprenkel de rest van het citroensap erover en maal er wat peper boven.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.