Ingrediënten
- 500 g rauwe haring, graten verwijderd
- 100 g geraspte wortel
- sap van ½ citroen
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el mayonaise
- 1 tl versgeraspte gember
- 90 g boter
- verse dille, klein bosje
- Om te serveren:
- roggebrood
- komkommer
- avocado
bereiding
- Meng de wortelrasp in een kom met het citroensap, de azijn en de mayonaise.
- Voeg de geraspte gember toe en wat fijngesneden dille. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verwarm de boter in een pan en bak de haringen tot deze zacht en gaar zijn.
- Laat even afkoelen en haal dan de vis van de huid met een vork of met je handen.
- Roer de haring door je wortelmengsel.
- Als het nog wat extra smeuïgheid nodig heeft dan kun je een klein beetje bakvet uit de pan gebruiken.
- Meng het niet te lang door en voeg eventueel nog peper en zout toe.
- Serveer de rilette op roggebrood en beleg deze met avocadoplakjes en komkommer.
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Haring
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.