Ingrediënten

  • 500 g rauwe haring, graten verwijderd
  • 100 g geraspte wortel
  • sap van ½ citroen
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl versgeraspte gember
  • 90 g boter
  • verse dille, klein bosje
  • Om te serveren:
  • roggebrood
  • komkommer
  • avocado

bereiding

  1. Meng de wortelrasp in een kom met het citroensap, de azijn en de mayonaise.
  2. Voeg de geraspte gember toe en wat fijngesneden dille. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Verwarm de boter in een pan en bak de haringen tot deze zacht en gaar zijn.
  4. Laat even afkoelen en haal dan de vis van de huid met een vork of met je handen.
  5. Roer de haring door je wortelmengsel.
  6. Als het nog wat extra smeuïgheid nodig heeft dan kun je een klein beetje bakvet uit de pan gebruiken.
  7. Meng het niet te lang door en voeg eventueel nog peper en zout toe.
  8. Serveer de rilette op roggebrood en beleg deze met avocadoplakjes en komkommer.

 

Ontdek jouw favoriete Hollandse Nieuwe Stijl.

Tip

Serveer de zalmkroketjes met wat veldsla, zoetzure groenten en kruidenmayonaise. Zo heb je gelijk een leuk voorgerecht. Geniet ervan!

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.