Ingrediënten
- 8 panklare sliptongen
- 4 el bloem
- 50 g blanke rozijnen
- 100 ml witte port of sherry
- 75 g boter
- 4 el pijnboompitten
- 2 el peterselie, fijngesneden
- 2 citroenen, in partjes
- zout en peper, naar smaak
Bereiding
- 
Week de rozijnen minimaal 1 uur in de port. 
- 
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Zet weg tot later gebruik. 
- 
Bestrooi de sliptong met peper en zout en verdeel er vervolgens de bloem over. Schud het overtollige bloem van de vis. 
- 
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de sliptong in 3-4 minuten per kant goudbruin. 
- 
Schep de vis uit de pan en leg deze op een warme schaal. 
- 
Zeef de rozijnen. En verdeel deze samen met de pijnboompitjes over de vis. 
- 
Strooi de peterselie erover en garneer met partjes citroen. 
Tip
Lekker met gekookte rijst en peultjes met worteltjes.
Tong
                       
                  
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- 
            79 kcal/332 kj
- Vetten:
- 
            2.10 g.
- Eiwitten:
- 
            15.00 g.
 
    