Ingrediënten
- 8 ontvelde kleine sliptongetjes
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 5 el olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 2 takjes verse tijm
- 4 el bloem
- 1 eetlepel viskruiden
Bereiding
- Maak de aubergine en courgette schoon en snijd ze in blokjes.
- Snijd de tomaten in vieren.
- Pel en snipper de ui en snijd de tenen knoflook in plakjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
- Schep de aubergine, courgette, tomaat, paprikapoeder en tijm erdoor en smoor de ratatouille afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Haal dan de deksel eraf en laat nog 5 minuten het vocht verdampen.
- Spoel de sliptongetjes af onder koud water en dep ze goed droog. Meng op een bord de bloem en de viskruiden en wentel de tongetjes erdoor. Schud de overtollige bloem ervan af.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de sliptongetjes in 4 minuten mooi bruin en gaar. Keer de tongetjes halverwege voorzichtig met een spatel.
- Schep de ratatouille op vier borden en leg de gebakken tongetjes erop.
Tong
Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.