Ingrediënten

  • 4 scholfilets van ca. 125 g
  • 1 el citroensap
  • mespuntje mosterd
  • Peper, versgemalen
  • 1 sneetje oud witbrood, fijn verkruimeld
  • 100 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 dl vis- of tuinkruidenbouillon

Bereiding

  1. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een rechthoekige magnetronschaal.
  2. Meng in een kom het broodkruim met de helft van de parmezaanse kaas, de bosui, peterselie en dille. Meng er zout en peper naar smaak door. Verdeel 3/4 van het kruidenmengsel over de scholfilets in de schaal. Leg de andere scholfilets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover. Schenk de vis- of kruidenbouillon op de bodem van de schaal.
  3. Dek de schaal af met een deksel of magnetronfolie en verwarm de scholfilets 8-10 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat de scholsandwiches nog ca. 3 minuten nagaren.

Lekker met aardappelpuree en roergebakken courgette of prei.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.