Ingrediënten

  • 16 enkele scholfilets - lunch- of voorgerecht 12 enkele scholfilets
  • 2 el zonnebloemolie
  • 600 g worteltjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 6 el geroosterd sesamzaad
  • 6 el teriyaki woksaus
  • 2 tl sesamolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bestrijk een bakplaat met een beetje zonnebloemolie. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de worteltjes in de lengte in vieren en de lente-ui in stukken van 5-6 cm. Kook de worteltjes 6-7 minuten in ruim kokend water. Kook de lente-uitjes de laatste 3 minuten mee. Giet af en laat uitlekken. Schep terug in de pan en roer de teriyakisaus erdoor.
  3. Rijg de scholfilets in de lengte aan de spiesjes zodat ze een beetje golven. Bestrijk ze aan beide kanten met zonnebloemolie en bestrooi ze met een beetje zout. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en strooi de helft van het sesamzaad erover. Keer om en strooi de rest van het sesamzaad over de andere zijde. Laat ze in de oven in ca. 5 minuten gaar worden.
  4. Verdeel de warme groenten over 4 borden, leg de spiesjes erbij en druppel de sesamolie erover.

 

Tip

Strooi wat grofgehakte koriander of peterselie over de vis en groenten. Lekker met rijstnoedels. Een restje teryaki woksaus kun je invriezen voor een ander gerecht of de volgende keer dat je dit recept bereidt.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.