Ingrediënten

  • 200 g gerookte paling
  • 1 el kappertjes
  • ½ el citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal)
  • 1 krop eikenbladsla
  • 1 komkommer
  • zout en peper

Bereiding

Snijd de palingfilets in stukken van 4 cm. Hak de kappertjes grof. Klop in een kom een dressing van citroensap en olijfolie. Roer de kappertjes en de Italiaanse kruiden erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de stukjes paling erdoor. Was de sla, maak de bladeren droog en scheur ze in stukken. Verdeel de sla over 4 borden. Halveer de komkommer in de lengte, schraap de pitjes eruit en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte dunne repen van de komkommer. Leg de komkommerrepen losjes gevouwen op de sla. Schep de palingstukjes met dressing in het midden op de salade.



Lekker met geroosterde toast.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.