Ingrediënten
- 4 scholfilets
- 100 g rucola slamelange
- 2 stronkjes witlof, in reepjes
- 1 handvol muntblaadjes, fijngesneden en extra om te garneren
- 50 g hazelnoten
- sap van 1/2 citroen
- 5 el olijfolie
- 100 g granaatappelpitjes
- peper en zout
Bereiding
- Doe de rucola slamelange met de witlof en munt in een schaal.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Klop een dressing van de citroen en drie eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Dep de scholfilets droog, bestrooi met peper en zout en snijd ze in stukken van ongeveer vijf centimeter.
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de scholfilets om en om.
- Schep de dressing door de salade, verdeel de scholfilets erover en bestrooi met de granaatappelpitjes en extra munt.
Schol
Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
94 kcal/393 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.