Ingrediënten

  • 4 zoute haringen (Hollandse nieuwe), in stukjes
  • 150 g quinoa
  • 2 el amandelschaafsel
  • sap van 1 limoen
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl gembersiroop
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • ½ komkommer, in halve maantjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 50 g jonge bladsla

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
  2. Klop een dressing van het limoensap, de olijfolie, de mosterd en de gembersiroop. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de dressing in 4 schone grote potten met deksel. Schep er de quinoa bij.
  3. Verdeel de haring, de tomaatjes, de komkommer en de rode ui op de quinoa. Doe als laatste de tere slablaadjes erbij zodat deze knapperig blijven. Bestrooi met het amandelschaafsel. Sluit de potten en bewaar en vervoer ze tot de lunch gekoeld.

Tip

Met de ingrediënten van een potsalade kun je eindeloos variëren. Vervang de quinoa ook eens door kleine pasta, bulgur, rijst of couscous en de slamelange door platte peterselie.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.